Careers

Danieli Corus has a track record of 40 years as an engineering company and plant builder for the iron, steel and aluminium industries. Since 2000, the company has been jointly owned by Tata Steel and Italian equipment manufacturer Danieli. In 2015, the company became a wholly owned Danieli subsidiary. From its IJmuiden home base, Danieli Corus prepares and executes projects, ranging from technical consultancy to the construction and commissioning of entire blast furnace facilities. All technology is state-of-the-art and customized to fit client requirements. Much of the approximate 100 million Euro business volume is based in emerging economies. Danieli Corus has around 250 employees, working at offices in The Netherlands, India and China.

Services Manager Spare Parts

Job description

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het genereren van opdrachten en de tijdige fabricage en levering van reservedelen aan onze klanten. Tot de belangrijkste taken behoren:

  • Verkrijgen van spare parts aanvragen in samenwerking met de salesmanagers en prepareren van technische en commerciele aanbiedingen in samenwerking met afdeling Proposal Management.
  • Voeren van technische en commerciele onderhandelingen t/m contractondertekening.
  • Ontwikkelen en up to date houden van de spare parts database en leveranciers. invoeren en actualiseren van spare parts prospects in de Sales databease.
  • Signaleren van tendensen in de markt, adviseren en repporteren over behoeften en kansen.
  • Promototen van huidige en toekomstige spare parts.
  • Leveren van klantenservice en after sales service (inclusief repeat orders), toezien op correcte en tijdige afhandeling van klachten.
  • Opbouwen en onderhouden van actieve klantrelaties en met locale Saleskantoren binnen de Danieli Group.
  • Toezien op de correcte planning, coordinatie, begeleiding en beoordeling van de fabricage en levering van de reservedelen en de financiele afwikkeling hiervan.

Requirements

Een door opleiding en ervaring verkregen commercieel/technische kennis op HBO niveau. Kennis van projectmatig werken, technische (ontwerp) documenten en fabricage van installatie-onderdelen. Kennis van AutoCad in een Windows-omgeving en TeamCenter. Ervaring met het werken in een ERP system, bij voorkeur Microsoft Dynamics en SharePoint.
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur een tweede vreemde taal.
Ruime (5 tot 10 jaar) ervaring in een technische omgeving. Ruime Commerciele ervaring als internationaal sales of accountmanager van technische equipment. Ervaring als werkvoorbereider voor productie en levering van onderdelen en het aansturen van een klein team. Bereid om internationaal te reizen en werken. Verder herkent u zichzelf in onze core values en beliefs, te weten, I know what I am talking about, Hands-on, Act responsibly, as if it is your own Company, Together we play to win en Never give up.

De afdeling – Marketing & Sales

De afdeling is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de diverse PMC's, de begrotingen voor offertes en de verkoop en levering van reservedelen.

Carrièrevooruitzichten

Als u kiest voor Danieli Corus, dan kiest u voor werken in een dynamische en informele organisatie, met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, welke zijn afgeleid van de collectieve arbeidsovereenkomst van Tata Steel in IJmuiden.

Informatie

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Gert-Jan Apeldoorn, Chief Commercial Officer bij Danieli Corus, tel.: +31 (0)6 51393454, of Frank van Gool, Chief HR Officer, bij Danieli Corus, tel.: + 31(0)251 500624.


Application